Varkenshaas met knoflookmayo & geroosterde wintergroente
Net even wat anders dan een ‘gewoon’ AGV ’tje. Lekker met de zelfgemaakte knoflookmayonaise.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in parten. Boen de aardappelen schoon en snijd in de breedte in parten. Schil de pastinaak, snijd in de lengte in parten en snijd in de lengte in stukken van 3 cm. Boen de pompoen schoon. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd in dunne parten.
Meng de aardappel met de pastinaak, pompoen, sjalot met 3/5 van de olie, het venkelzaad, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de ongepelde knoflook tenen tussen de groenten en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar.
Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Bestrijk de varkenshaas met de rest van de olie en bestrooi met de fijngesneden rozemarijn, peper en eventueel zout. Neem na 20 min. de groenten uit de oven en schep om. Leg de varkenshaas tussen de groenten en bak nog 15 min.
Snijd de peterselie fijn. Neem de aardappelen, groenten en het vlees uit de oven. Verwijder het vel van de gepofte tenen knoflook en prak fijn. Meng de knoflook met de mayonaise, de helft van de peterselie en breng op smaak met peper.
Snijd het vlees in plakjes en verdeel samen met de aardappelen en groenten over borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de knoflookmayonaise.
Varkenshaas met knoflookmayo & geroosterde wintergroente
Net even wat anders dan een ‘gewoon’ AGV ’tje. Lekker met de zelfgemaakte knoflookmayonaise.
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in parten. Boen de aardappelen schoon en snijd in de breedte in parten. Schil de pastinaak, snijd in de lengte in parten en snijd in de lengte in stukken van 3 cm. Boen de pompoen schoon. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd in dunne parten.
Meng de aardappel met de pastinaak, pompoen, sjalot met 3/5 van de olie, het venkelzaad, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de ongepelde knoflook tenen tussen de groenten en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar.
Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Bestrijk de varkenshaas met de rest van de olie en bestrooi met de fijngesneden rozemarijn, peper en eventueel zout. Neem na 20 min. de groenten uit de oven en schep om. Leg de varkenshaas tussen de groenten en bak nog 15 min.
Snijd de peterselie fijn. Neem de aardappelen, groenten en het vlees uit de oven. Verwijder het vel van de gepofte tenen knoflook en prak fijn. Meng de knoflook met de mayonaise, de helft van de peterselie en breng op smaak met peper.
Snijd het vlees in plakjes en verdeel samen met de aardappelen en groenten over borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de knoflookmayonaise.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
1 kg Pommes Primeur aardappelen
400 g pastinaken
1 AH Biologisch pompoen
5 el milde olijfolie
2 tl venkelzaad
2 tenen knoflook
15 g verse rozemarijn
540 g varkenshaas
15 g verse platte peterselie
4 el mayonaise
Dit heb je nodig
bakpapier