Salade niçoise met makreel
Klassieke Franse salade met makreel, sperziebonen en een gekookt eitje.
Aan de slag
Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis fijn. Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn.
Marineer de sjalotten 5 min. in de azijn. Voeg de mosterd, olie, peper en zout toe.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in partjes. Houd een paar partjes achter ter garnering. Meng de partjes ei met een vork met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie tot een egale massa. Voeg peper en zout toe.
Schil de aardappelen. Snijd ze in plakjes en kook 7 min. in ruim kokend water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in 7 min. beetgaar.
Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing. Verdeel over de borden.
Maak met behulp van 2 eetlepels ovalen balletjes (quenelles) van het makreelmengsel en leg ze op of naast de salade. Garneer met de achtergehouden partjes ei en eventueel extra quenelles.
Salade nicoise met makreel
Instructievideo - 03:04 min.
Quenelles maken
Instructievideo - 01:14 min.
Salade niçoise met makreel
Klassieke Franse salade met makreel, sperziebonen en een gekookt eitje.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis fijn. Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn.
Marineer de sjalotten 5 min. in de azijn. Voeg de mosterd, olie, peper en zout toe.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in partjes. Houd een paar partjes achter ter garnering. Meng de partjes ei met een vork met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie tot een egale massa. Voeg peper en zout toe.
Schil de aardappelen. Snijd ze in plakjes en kook 7 min. in ruim kokend water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in 7 min. beetgaar.
Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing. Verdeel over de borden.
Maak met behulp van 2 eetlepels ovalen balletjes (quenelles) van het makreelmengsel en leg ze op of naast de salade. Garneer met de achtergehouden partjes ei en eventueel extra quenelles.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g ambachtelijk gerookte makreel
4 sjalotten
20 g verse platte peterselie
4 el rodewijnazijn
1½ el Zaanse mosterd
8 el extra vierge olijfolie
4 middelgrote scharreleieren
800 g Pommes Primeur aardappelen
600 g verse sperziebonen