Krokante mayokip
Deze kip is echt om te smullen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng 3/4 van de mayonaise met de helft van de crème fraîche, de uienpoeder, panko, peper en eventueel zout. Bedek de kiphaasjes rondom met het mengsel, doe in de ovenschaal en bak de kip ca. 25 min in het midden van de oven. Schep halverwege op.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met de Italiaanse kruiden in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook alle broccoli in 4 min. beetgaar. Giet af. Meng het citroensap met de rest van de mayonaise en de rest van de crème fraîche, peper en eventueel zout. Serveer de kip met de gnocchi, broccoli en mayonaisedip.
Krokante mayokip
Deze kip is echt om te smullen.
hoofdgerecht
null personen
860 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng 3/4 van de mayonaise met de helft van de crème fraîche, de uienpoeder, panko, peper en eventueel zout. Bedek de kiphaasjes rondom met het mengsel, doe in de ovenschaal en bak de kip ca. 25 min in het midden van de oven. Schep halverwege op.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met de Italiaanse kruiden in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook alle broccoli in 4 min. beetgaar. Giet af. Meng het citroensap met de rest van de mayonaise en de rest van de crème fraîche, peper en eventueel zout. Serveer de kip met de gnocchi, broccoli en mayonaisedip.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el Zaanse mayonaise
125 g crème fraîche
½ tl uienpoeder
20 g panko Japans paneermeel
200 g kiphaasjes
½ el traditionele olijfolie
400 g gnocchi
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
500 g broccoli
1 tl citroensap
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm)