Gnocchi met homemade gehaktballetjes en champignons
Spinazie, champignons en kruidenkaas: een topcombinatie met de typisch Italiaanse gnocchi.
Aan de slag
Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd fijn. Doe het gehakt in een kom en meng de panko, melk, het ei en de oregano erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen 16 balletjes van. Verhit 1/3 van de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 6 min. rondom bruin.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
Maak ondertussen de uien schoon en snipper ze. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de ui en champignons toe aan de balletjes en bak nog 4 min. Voeg de roomkaas en de gebakken gnocchi toe en verwarm nog 3 min.
Laat de spinazie in de pan van de gnocchi in delen slinken. Giet de spinazie af in een vergiet en schep vlak voor serveren door de gnocchi en gehaktballetjes.
gehaktbal stap 04.mp4
Instructievideo - 00:07 min.
Gnocchi met homemade gehaktballetjes en champignons
Spinazie, champignons en kruidenkaas: een topcombinatie met de typisch Italiaanse gnocchi.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd fijn. Doe het gehakt in een kom en meng de panko, melk, het ei en de oregano erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen 16 balletjes van. Verhit 1/3 van de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 6 min. rondom bruin.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
Maak ondertussen de uien schoon en snipper ze. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de ui en champignons toe aan de balletjes en bak nog 4 min. Voeg de roomkaas en de gebakken gnocchi toe en verwarm nog 3 min.
Laat de spinazie in de pan van de gnocchi in delen slinken. Giet de spinazie af in een vergiet en schep vlak voor serveren door de gnocchi en gehaktballetjes.
algemeen:
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7½ g verse oregano
500 g rundergehakt
25 g panko Japans paneermeel
50 ml halfvolle melk
1 middelgroot ei
3 el traditionele olijfolie
500 g gnocchi
2 uien
250 g kastanjechampignons
240 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
400 g verse spinazie
Dit heb je nodig
hapjespan