Pappardelle met homemade pesto-gehaktballetjes in tomatensaus
Zin in een avondje Italiaans? Dan is deze pasta het helemaal.
Aan de slag
Snipper de uien en meng met het gehakt, de pesto en panko. Kneed goed. Vorm er met vochtige handen 16 gelijke balletjes van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruin. Voeg de roerbakgroente toe en bak 2 min. mee. Voeg de passata, peper en eventueel zout toe. Laat het geheel op laag vuur 20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar en snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en verdeel over 4 borden. Schep de saus met gehaktballetjes erover en bestrooi met de peterselie.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Pappardelle met homemade pesto-gehaktballetjes in tomatensaus
Zin in een avondje Italiaans? Dan is deze pasta het helemaal.
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en meng met het gehakt, de pesto en panko. Kneed goed. Vorm er met vochtige handen 16 gelijke balletjes van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruin. Voeg de roerbakgroente toe en bak 2 min. mee. Voeg de passata, peper en eventueel zout toe. Laat het geheel op laag vuur 20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar en snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en verdeel over 4 borden. Schep de saus met gehaktballetjes erover en bestrooi met de peterselie.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
500 g rundergehakt
2 el koelverse pestospread
50 g panko Japans paneermeel
1 el arachideolie
400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
500 g passata tomatensaus
15 g verse peterselie
500 g verse pappardelle all'uovo