Pappardelle met cantharellenragout
Cantharellen zijn heerlijk in dit Italiaans getinte pastagerecht met biefstuk.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de cantharellen in gelijke stukken. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
Bestrooi de biefstuk met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstuk 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstuk uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan.
Voeg de ui toe aan de pan en fruit 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en cantharellen toe en bak 3 min.
Breng ondertussen het bouillontablet met het water aan de kook. Roer de bloem door het paddenstoelenmengsel en bak 1 min. mee. Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed tot een gebonden saus ontstaat.
Voeg de slagroom, de rest van de bouillon, peper en zout toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en warm nog 5 min.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak de knolselderij in 5 min. op hoog vuur al omscheppend rondom bruin.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd de peterselie fijn en snijd de biefstuk in dunne plakjes.
Serveer de pasta in grote diepe borden met de ragout. Verdeel de knolselderij erover en leg de biefstukplakjes erop. Garneer met de peterselie.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Pappardelle met cantharellenragout en dungesneden biefstuk
Instructievideo - 03:44 min.
Pappardelle met cantharellenragout
Cantharellen zijn heerlijk in dit Italiaans getinte pastagerecht met biefstuk.
hoofdgerecht
null personen
860 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de cantharellen in gelijke stukken. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
Bestrooi de biefstuk met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstuk 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstuk uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan.
Voeg de ui toe aan de pan en fruit 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en cantharellen toe en bak 3 min.
Breng ondertussen het bouillontablet met het water aan de kook. Roer de bloem door het paddenstoelenmengsel en bak 1 min. mee. Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed tot een gebonden saus ontstaat.
Voeg de slagroom, de rest van de bouillon, peper en zout toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en warm nog 5 min.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak de knolselderij in 5 min. op hoog vuur al omscheppend rondom bruin.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd de peterselie fijn en snijd de biefstuk in dunne plakjes.
Serveer de pasta in grote diepe borden met de ragout. Verdeel de knolselderij erover en leg de biefstukplakjes erop. Garneer met de peterselie.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
1 teen knoflook
200 g cantharellen
750 g knolselderij
300 g biefstuk
50 g ongezouten roomboter
1 runderbouillontablet
250 ml kraanwater
30 g tarwebloem
125 ml verse slagroom
500 g verse pappardelle all'uovo
20 g verse platte peterselie