Pappardelle met biefstuk en romige walnoten-spinaziesaus
Met mals gebakken biefstuk, spinazie en een romige saus van geroosterde walnoten maak je een restaurantwaardig pastagerecht
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Pel de tenen knoflook en doe samen met de walnoten, chilipeper, ⅔ van de Parmezaanse kaas en de kookzuivel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de snijbonen in een grote pan in 5 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de pasta toe.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper en zout. Bak de biefstuk 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.
Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet iets slinken. Voeg de walnotensaus toe en breng aan de kook. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.
Giet de pasta en snijbonen af en meng met de walnotensaus. Verdeel de pasta over de borden. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de pasta. Bestrooi met de rest van de kaas.
Pappardelle met biefstuk en romige walnoten-spinaziesaus
Met mals gebakken biefstuk, spinazie en een romige saus van geroosterde walnoten maak je een restaurantwaardig pastagerecht
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Pel de tenen knoflook en doe samen met de walnoten, chilipeper, ⅔ van de Parmezaanse kaas en de kookzuivel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de snijbonen in een grote pan in 5 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de pasta toe.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper en zout. Bak de biefstuk 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.
Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet iets slinken. Voeg de walnotensaus toe en breng aan de kook. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.
Giet de pasta en snijbonen af en meng met de walnotensaus. Verdeel de pasta over de borden. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de pasta. Bestrooi met de rest van de kaas.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten walnoten
2 tenen knoflook
1 g gedroogde chilipeper
40 g AH Biologisch Parmigiano Reggiano
250 ml kookzuivel
400 g ongesneden snijbonen
500 g verse pappardelle all'uovo
3 el milde olijfolie
4 biefstukken
400 g verse spinazie
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker