Pappardelle met biefstuk en romige walnoten-spinaziesaus
bewaar
bewaar

Pappardelle met biefstuk en romige walnoten-spinaziesaus

Met mals gebakken biefstuk, spinazie en een romige saus van geroosterde walnoten maak je een restaurantwaardig pastagerecht

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Pel de tenen knoflook en doe samen met de walnoten, chilipeper, ⅔ van de Parmezaanse kaas en de kookzuivel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de snijbonen in een grote pan in 5 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de pasta toe.

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper en zout. Bak de biefstuk 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.

Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet iets slinken. Voeg de walnotensaus toe en breng aan de kook. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.

Giet de pasta en snijbonen af en meng met de walnotensaus. Verdeel de pasta over de borden. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de pasta. Bestrooi met de rest van de kaas.

bereidingstipHet biefstukvocht op het bord zou je toe kunnen voegen aan de saus voor nog wat extra smaak.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pappardelle met biefstuk en romige walnoten-spinaziesaus

Met mals gebakken biefstuk, spinazie en een romige saus van geroosterde walnoten maak je een restaurantwaardig pastagerecht

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig