Gekruide kabeljauw en verse pappardelle
Heerlijk zachte kabeljauw met een jasje van kruiden: lekker!
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Bestrooi de kabeljauw rondom met de kruidenboterkruiden en eventueel met zout. Verhit de boter in de koekenpan en bak de vis 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de vis uit de pan en houd afgedekt met een deksel of aluminiumfolie warm. Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet iets slinken. Voeg de kookzuivel, het citroenrasp en 1 el citroensap (per 2 personen) toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de snijbonen in 7 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de pasta toe. Giet de snijbonen en pasta af en meng door de saus. Verdeel over de diepe borden, leg de vis erop en bestrooi met de pompoenpitten.
Gekruide kabeljauw en verse pappardelle
Heerlijk zachte kabeljauw met een jasje van kruiden: lekker!
hoofdgerecht
null personen
820 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Bestrooi de kabeljauw rondom met de kruidenboterkruiden en eventueel met zout. Verhit de boter in de koekenpan en bak de vis 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de vis uit de pan en houd afgedekt met een deksel of aluminiumfolie warm. Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet iets slinken. Voeg de kookzuivel, het citroenrasp en 1 el citroensap (per 2 personen) toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de snijbonen in 7 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de pasta toe. Giet de snijbonen en pasta af en meng door de saus. Verdeel over de diepe borden, leg de vis erop en bestrooi met de pompoenpitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ citroen
3 el pompoenpitten
520 g verse kabeljauwfilets
1½ el kruidenboterkruiden
25 g ongezouten roomboter
200 g verse spinazie
125 ml kookzuivel
200 g verse gesneden snijbonen
250 g verse pappardelle