Citroenpappardelle met kabeljauw
Aan de slag
Verhit de boter in een kookpan en fruit de sjalot 5 min. Voeg 50 ml wijn, 100 ml visfond en de kookroom toe en breng aan de kook. Rasp de gele schil van een halve citroen en pers de vrucht uit. Snijd de andere helft in dunne plakjes. Voeg het rasp aan de roomsaus toe en laat de saus op laag vuur 15 min. inkoken.
Schenk de rest van de wijn, de rest van de visfond, 3 el citroensap en 2 tl zout in een diepe pan en breng tegen de kook aan. Schep de kabeljauw met een schuimspaan in de pan. Pocheer de kabeljauw in ca. 8 min. gaar.
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng door de roomsaus en verdeel over 4 borden. Leg de kabeljauw erop en breng op smaak met peper en zout. Garneer met plakjes citroen. Lekker met verse doperwten.
Vis pocheren
Instructievideo - 00:39 min.
Citroenpappardelle met kabeljauw
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een kookpan en fruit de sjalot 5 min. Voeg 50 ml wijn, 100 ml visfond en de kookroom toe en breng aan de kook. Rasp de gele schil van een halve citroen en pers de vrucht uit. Snijd de andere helft in dunne plakjes. Voeg het rasp aan de roomsaus toe en laat de saus op laag vuur 15 min. inkoken.
Schenk de rest van de wijn, de rest van de visfond, 3 el citroensap en 2 tl zout in een diepe pan en breng tegen de kook aan. Schep de kabeljauw met een schuimspaan in de pan. Pocheer de kabeljauw in ca. 8 min. gaar.
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng door de roomsaus en verdeel over 4 borden. Leg de kabeljauw erop en breng op smaak met peper en zout. Garneer met plakjes citroen. Lekker met verse doperwten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g boter
1 sjalot
100 ml droge witte wijn
150 ml visbouillon
75 ml kookroom
1 citroen
125 g kabeljauwfilet
½ pak verse pappardelle