Romige pappardelle met krab
We gaan op de snelle Italiaanse toer!
Aan de slag
Snijd de sjalotten in ringen. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de sjalotten 6 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat de krab uitlekken.
Rasp de gele schil van de citroen, pers 1 helft uit en snijd de rest in partjes. Schep de krab, het citroenrasp en 2 el van het sap voorzichtig door de spinazie en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en vang 150 ml van het kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en schep de ricotta, dragon en kookvocht door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta en het spinazie-krabmengsel over de borden en garneer met de partjes citroen.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Romige pappardelle met krab
We gaan op de snelle Italiaanse toer!
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
16 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten in ringen. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de sjalotten 6 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat de krab uitlekken.
Rasp de gele schil van de citroen, pers 1 helft uit en snijd de rest in partjes. Schep de krab, het citroenrasp en 2 el van het sap voorzichtig door de spinazie en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en vang 150 ml van het kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en schep de ricotta, dragon en kookvocht door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta en het spinazie-krabmengsel over de borden en garneer met de partjes citroen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g sjalotten
2 el traditionele olijfolie
400 g wilde spinazie
300 g pappardelle
340 g krab
1 citroen
100 g ricotta
1½ tl gedroogde dragon