Gebakken kabeljauw met gestoofde prei & linzen
Veelzijdig gerecht voor een dagje zonder vlees, met als geheime ingrediënt: gedroogde dragon.
Aan de slag
Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de gesneden uien en de gedroogde dragon 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg de prei, de knoflook, het water, peper en eventueel zout toe en laat 8 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven.
Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in plakjes. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 5 min. gaar. Keer halverwege voorzichtig en bestrooi met peper en zout. Neem de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het bakvet zitten.
Laat in het achtergebleven bakvet de spinazie met het citroenrasp en sap slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg ondertussen de linzen toe aan de prei en warm 2 min. mee. Verdeel de linzen, spinazie en vis over de borden en leg er een plakje citroen bij.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Gebakken kabeljauw met gestoofde prei & linzen
Veelzijdig gerecht voor een dagje zonder vlees, met als geheime ingrediënt: gedroogde dragon.
hoofdgerecht
null personen
295 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de gesneden uien en de gedroogde dragon 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg de prei, de knoflook, het water, peper en eventueel zout toe en laat 8 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven.
Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in plakjes. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 5 min. gaar. Keer halverwege voorzichtig en bestrooi met peper en zout. Neem de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het bakvet zitten.
Laat in het achtergebleven bakvet de spinazie met het citroenrasp en sap slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg ondertussen de linzen toe aan de prei en warm 2 min. mee. Verdeel de linzen, spinazie en vis over de borden en leg er een plakje citroen bij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
150 g gesneden uien
2 tl gedroogde dragon
1 teen knoflook
300 g gesneden prei
50 ml water
1 citroen
260 g verse kabeljauwfilets
300 g verse spinazie
410 g linzen in pot
Dit heb je nodig
aluminiumfolie