Gebakken kabeljauw met gestoofde prei & linzen
bewaar
bewaar

Gebakken kabeljauw met gestoofde prei & linzen

Veelzijdig gerecht voor een dagje zonder vlees, met als geheime ingrediënt: gedroogde dragon.

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de gesneden uien en de gedroogde dragon 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg de prei, de knoflook, het water, peper en eventueel zout toe en laat 8 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven.

Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in plakjes. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 5 min. gaar. Keer halverwege voorzichtig en bestrooi met peper en zout. Neem de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het bakvet zitten.

Laat in het achtergebleven bakvet de spinazie met het citroenrasp en sap slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg ondertussen de linzen toe aan de prei en warm 2 min. mee. Verdeel de linzen, spinazie en vis over de borden en leg er een plakje citroen bij.

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken kabeljauw met gestoofde prei & linzen

Veelzijdig gerecht voor een dagje zonder vlees, met als geheime ingrediënt: gedroogde dragon.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig