Mosterdkip met gestoofde prei en gemengde puree
Met smaakmakers mosterd en dragon geef je de kip een echte kick!
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de doperwten toe.
Verhit ondertussen een kwart van de boter in een koekenpan en bak de kipfilets in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Keer halverwege.
Maak ondertussen de sjalot en knoflook schoon en snijd fijn. Voeg beide toe aan de kip en bak 2 min. mee.
Verkruimel ondertussen de halve bouillontablet in een kom en voeg het kokende water toe. Roer los. Voeg de bloem toe aan de kip en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de mosterd, dragon en 4/5 van de bouillon toe en laat de kip in de pan zonder deksel 15 min. op laag vuur pruttelen. Keer regelmatig.
Was de prei en snijd in stukken van 2 cm. Verhit nog een kwart van de boter in de hapjespan en voeg de prei en de rest van de bouillon toe. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 5-8 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen en doperwten af, voeg de rest van de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Serveer de kip met puree en prei. Serveer de saus erbij.
Mosterdkip met gestoofde prei en gemengde puree
Met smaakmakers mosterd en dragon geef je de kip een echte kick!
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de doperwten toe.
Verhit ondertussen een kwart van de boter in een koekenpan en bak de kipfilets in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Keer halverwege.
Maak ondertussen de sjalot en knoflook schoon en snijd fijn. Voeg beide toe aan de kip en bak 2 min. mee.
Verkruimel ondertussen de halve bouillontablet in een kom en voeg het kokende water toe. Roer los. Voeg de bloem toe aan de kip en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de mosterd, dragon en 4/5 van de bouillon toe en laat de kip in de pan zonder deksel 15 min. op laag vuur pruttelen. Keer regelmatig.
Was de prei en snijd in stukken van 2 cm. Verhit nog een kwart van de boter in de hapjespan en voeg de prei en de rest van de bouillon toe. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 5-8 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen en doperwten af, voeg de rest van de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Serveer de kip met puree en prei. Serveer de saus erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kruimige aardappelen
200 g verse doperwten
60 g ongezouten roomboter
2 stuks kipfilet
1 sjalot
1 teen knoflook
½ kippenbouillontablet
250 ml kokend water
1 el tarwebloem
1 el Franse mosterd
1 tl gedroogde dragon
1 prei
50 ml halfvolle melk