Vega vissticks met aardappel-erwtenpuree & gestoofde prei
Deze vegasticks zijn lekker krokant en heerlijk bij de frisse aardappelerwtenpuree en gestoofde prei.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. in een ruime pan gaar. Voeg de doperwten na 15 min. toe aan de aardappelen.
Was ondertussen de preien en snijd in stukken van 1½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een pan en stoof de prei en knoflook met het water, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de zeesticks op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in plakjes en snijd de peterselie fijn.
Giet de aardappelen en doperwten af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de boter, het citroenrasp, ⅔ van de peterselie en een beetje kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree, zeesticks, prei en citroen plakjes over borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer.
Vega vissticks met aardappel-erwtenpuree & gestoofde prei
Deze vegasticks zijn lekker krokant en heerlijk bij de frisse aardappelerwtenpuree en gestoofde prei.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. in een ruime pan gaar. Voeg de doperwten na 15 min. toe aan de aardappelen.
Was ondertussen de preien en snijd in stukken van 1½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een pan en stoof de prei en knoflook met het water, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de zeesticks op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in plakjes en snijd de peterselie fijn.
Giet de aardappelen en doperwten af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de boter, het citroenrasp, ⅔ van de peterselie en een beetje kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree, zeesticks, prei en citroen plakjes over borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
400 g verse doperwten
2 preien
2 tenen knoflook
60 g ongezouten roomboter
100 ml water
2 el arachideolie
360 g vegetarische zeesticks
1 biologische citroen
15 g verse krulpeterselie