Gestoofde prei
Het fijne aan stoven: er komt geen bakvet bij te passen. Een bijgerecht dat écht goed voor je is dus!
Aan de slag
Snijd de donkergroene uiteinden van de prei. Halveer ze over de lengte en was ze. Snijd ze in halve ringen van 1 cm, laat uitlekken.
Verhit de boter in een pan. Bak het mosterdzaad en de komijn tot ze hun geur afgeven, voeg de prei toe. Schep om en laat de prei afgedekt ca. 10 min zachtjes stoven.
Rasp 1 tl fijn van de citroenschil, pers 1/2 citroen uit. Klop een dressing van de olie, mosterd, 2 el citroensap, de schil en zout en peper. Schep de dressing door de prei.
Snijd de tomaten in blokjes en snijd de zaadlijsten eruit. Schep de tomaat erover.
Gestoofde prei
Het fijne aan stoven: er komt geen bakvet bij te passen. Een bijgerecht dat écht goed voor je is dus!
bijgerecht
null personen
105 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de donkergroene uiteinden van de prei. Halveer ze over de lengte en was ze. Snijd ze in halve ringen van 1 cm, laat uitlekken.
Verhit de boter in een pan. Bak het mosterdzaad en de komijn tot ze hun geur afgeven, voeg de prei toe. Schep om en laat de prei afgedekt ca. 10 min zachtjes stoven.
Rasp 1 tl fijn van de citroenschil, pers 1/2 citroen uit. Klop een dressing van de olie, mosterd, 2 el citroensap, de schil en zout en peper. Schep de dressing door de prei.
Snijd de tomaten in blokjes en snijd de zaadlijsten eruit. Schep de tomaat erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g preien
25 g ongezouten roomboter
1 el mosterdzaad
½ tl gemalen komijn
1 citroen
4 el traditionele olijfolie
1 el Zaanse mosterd
2 trostomaten