Gestoofde kip in appelsap met sperziebonen & aardappel
Vergeet bier of wijn, deze kip stoof je in appelsap!
Aan de slag
Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ui, knoflook, Provençaalse kruiden, mosterd en bloem toe en bak 2 min.
Schenk het appelsap erbij en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 30 min. gaar. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakjes. Voeg de sperziebonen en appel de laatste 10 min. van de stooftijd toe aan de kip. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie grof. Serveer de stoof met de aardappelen en bestrooi met de peterselie.
Gestoofde kip in appelsap met sperziebonen & aardappel
Vergeet bier of wijn, deze kip stoof je in appelsap!
hoofdgerecht
null personen
865 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ui, knoflook, Provençaalse kruiden, mosterd en bloem toe en bak 2 min.
Schenk het appelsap erbij en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 30 min. gaar. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakjes. Voeg de sperziebonen en appel de laatste 10 min. van de stooftijd toe aan de kip. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie grof. Serveer de stoof met de aardappelen en bestrooi met de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg scharrelkippenpoten
2 uien
2 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
4 tl gedroogde Provençaalse kruiden
2 el Franse mosterd
2 el tarwebloem
1 l boomgaardsap appel
1 kippenbouillontablet
1 kg iets kruimige aardappelen
500 g verse sperziebonen
2 jonagold appels
15 g verse peterselie