Gestoofde kip in appelsap met sperziebonen & aardappel
bewaar
bewaar

Gestoofde kip in appelsap met sperziebonen & aardappel

Vergeet bier of wijn, deze kip stoof je in appelsap!

45 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ui, knoflook, Provençaalse kruiden, mosterd en bloem toe en bak 2 min.

Schenk het appelsap erbij en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 30 min. gaar. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakjes. Voeg de sperziebonen en appel de laatste 10 min. van de stooftijd toe aan de kip. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de peterselie grof. Serveer de stoof met de aardappelen en bestrooi met de peterselie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gestoofde kip in appelsap met sperziebonen & aardappel

Vergeet bier of wijn, deze kip stoof je in appelsap!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig