Filetlapjes met uienjus, aardappel-selderijpuree & witlof
Zelfgemaakte jus is makkelijker dan je denkt!
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar.
Verhit 30 g boter (per 4 personen) in een koekenpan en bak de filetlapjes in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem de filetlapjes uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
Roer de bloem met de garde door het achtergebleven bakvet en bak 3 min. op middelhoog vuur. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg samen met de bouillontablet en het water toe aan de pan. Roer door, breng aan de kook en laat 3 min. op middelhoog vuur inkoken tot een jus.
Boen ondertussen de appels schoon, snijd ongeschild in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd in parten. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer de stronken in de lengte. Snijd in de lengte in repen. Verhit 30 g boter (per 4 personen) in de hapjespan en bak het witlof en de appel 6 min. op middelhoog vuur.
Verwarm de melk en snijd de selderij fijn. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk, de rest van de boter en ⅔ van de selderij tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de witlof, aardappelpuree en filetlapjes met de uienjus over de borden. Garneer met de rest van de selderij.
Filetlapjes met uienjus, aardappel-selderijpuree & witlof
Zelfgemaakte jus is makkelijker dan je denkt!
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar.
Verhit 30 g boter (per 4 personen) in een koekenpan en bak de filetlapjes in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem de filetlapjes uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
Roer de bloem met de garde door het achtergebleven bakvet en bak 3 min. op middelhoog vuur. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg samen met de bouillontablet en het water toe aan de pan. Roer door, breng aan de kook en laat 3 min. op middelhoog vuur inkoken tot een jus.
Boen ondertussen de appels schoon, snijd ongeschild in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd in parten. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer de stronken in de lengte. Snijd in de lengte in repen. Verhit 30 g boter (per 4 personen) in de hapjespan en bak het witlof en de appel 6 min. op middelhoog vuur.
Verwarm de melk en snijd de selderij fijn. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk, de rest van de boter en ⅔ van de selderij tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de witlof, aardappelpuree en filetlapjes met de uienjus over de borden. Garneer met de rest van de selderij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappelen
80 g ongezouten roomboter
4 varkensfiletlapjes
1 el tarwebloem
320 g zilveruitjes zoetzuur
½ kippenbouillontablet
400 ml heet water
2 Elstar appels
600 g witlof
200 ml halfvolle melk
20 g verse selderij
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
garde
pureestamper