Kabeljauw met mosterdsaus
Meer dan een saus met mosterd en verse kruiden heeft zachte kabeljauw ook helemaal niet nodig.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Verdeel de kroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
Bestrijk ondertussen de kabeljauwfilets rondom met de helft van de dijonmosterd en bestrooi met de dragon. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan.
Kook ondertussen de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Snipper de sjalotten en fruit 3 min. in het achter gebleven bakvet van de vis. Voeg de rest van de mosterd en de crème fraîche toe en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg 75 ml kookvocht van de bonen toe (per 4 personen) om de saus iets dunner te maken. Serveer de kabeljauw met de sperziebonen, aardappelkroketjes en mosterdsaus.
Kabeljauw met mosterdsaus
Meer dan een saus met mosterd en verse kruiden heeft zachte kabeljauw ook helemaal niet nodig.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Verdeel de kroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
Bestrijk ondertussen de kabeljauwfilets rondom met de helft van de dijonmosterd en bestrooi met de dragon. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan.
Kook ondertussen de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Snipper de sjalotten en fruit 3 min. in het achter gebleven bakvet van de vis. Voeg de rest van de mosterd en de crème fraîche toe en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg 75 ml kookvocht van de bonen toe (per 4 personen) om de saus iets dunner te maken. Serveer de kabeljauw met de sperziebonen, aardappelkroketjes en mosterdsaus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g verse sperziebonen
600 g aardappelkroketjes
4 verse kabeljauwfilets
3 el dijonmosterd
2 tl gedroogde dragon
25 g ongezouten roomboter
2 sjalotten
125 g crème fraîche light
Dit heb je nodig
bakpapier