Franse kipschotel met prei, linzen & rijst
Door prei te stoven wordt de groente heerlijk zacht en smeuïg van smaak.
Aan de slag
Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 15 min. gaar. Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Giet de rijst af, schep de linzen erdoor en laat afgedekt staan.
Snijd ondertussen de kip in stukjes. Was de prei en snijd in ringen van 2 cm. Wrijf eventuele aarde van de champignons en halveer deze. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 2 min. rondom aan. Neem uit de pan en voeg de bloem toe aan het bakvet in de pan. Roer tot een gladde massa (roux) en bak 3 min. tot het licht begint te kleuren. Voeg de kip, prei, champignons, tijm, kippenbouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 15 min. stoven. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en strooi vlak voor het serveren over de kippenstoof. Serveer met de linzenrijst. Strooi vlak voor het serveren over de kippenstoof.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Franse kipschotel met prei, linzen & rijst
Door prei te stoven wordt de groente heerlijk zacht en smeuïg van smaak.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 15 min. gaar. Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Giet de rijst af, schep de linzen erdoor en laat afgedekt staan.
Snijd ondertussen de kip in stukjes. Was de prei en snijd in ringen van 2 cm. Wrijf eventuele aarde van de champignons en halveer deze. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 2 min. rondom aan. Neem uit de pan en voeg de bloem toe aan het bakvet in de pan. Roer tot een gladde massa (roux) en bak 3 min. tot het licht begint te kleuren. Voeg de kip, prei, champignons, tijm, kippenbouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 15 min. stoven. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en strooi vlak voor het serveren over de kippenstoof. Serveer met de linzenrijst. Strooi vlak voor het serveren over de kippenstoof.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zilvervliesrijst
310 g bruine linzen in blik
400 g scharrel kipdijfilets
2 preien
250 g kastanjechampignons
40 g ongezouten roomboter
2 el tarwebloem
2 tl gedroogde tijm
2 kippenbouillontabletten
200 ml kraanwater
200 g verse snijbonen
20 g verse peterselie