Stoof van linzen, worst, prei en champignons uit de oven
Een oppepper nodig? Deze hartige stoof vol groenten past helemaal in het straatje comfort food.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de prei in ringen en was onder koud stromend water. Snijd de champignons in kwarten. Schil de winterpenen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Snijd elke braadworst in vieren. Snijd de knoflook fijn.
Doe de groenten, gedroogde tijm, stukken worst en olijfolie in de pan, breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door en rooster 25 min. zonder deksel in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
Haal de pan voorzichtig uit de oven, zet de oven niet uit. Voeg de linzen en het kokende water toe. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer door. Stoof nog 20-25 min. zonder de deksel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stoof van linzen, worst, prei en champignons uit de oven
Een oppepper nodig? Deze hartige stoof vol groenten past helemaal in het straatje comfort food.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de prei in ringen en was onder koud stromend water. Snijd de champignons in kwarten. Schil de winterpenen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Snijd elke braadworst in vieren. Snijd de knoflook fijn.
Doe de groenten, gedroogde tijm, stukken worst en olijfolie in de pan, breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door en rooster 25 min. zonder deksel in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
Haal de pan voorzichtig uit de oven, zet de oven niet uit. Voeg de linzen en het kokende water toe. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer door. Stoof nog 20-25 min. zonder de deksel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 preien
250 g champignons
200 g winterpenen
4 varkensbraadworsten
2 tenen knoflook
2 tl gedroogde tijm
3 el milde olijfolie
800 g linzen in blik
15 g verse peterselie
1 rundvleesbouillontablet
500 ml kokend water
Dit heb je nodig
lage braadpan met deksel: Ø 28 cm