Linzenschotel met spinazie, champignons en worst
Met 1 pan en 15 minuten van je tijd zet je al een linzenschotel met worst en champignons op tafel.
Aan de slag
Verwijder het vel van de braadworsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.
Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de laatste 5 min. toe aan het vlees. Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de mosterd toe aan het vlees.
Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Linzenschotel met spinazie, champignons en worst
Met 1 pan en 15 minuten van je tijd zet je al een linzenschotel met worst en champignons op tafel.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder het vel van de braadworsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.
Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de laatste 5 min. toe aan het vlees. Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de mosterd toe aan het vlees.
Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 varkensbraadworsten
1 el milde olijfolie
½ el venkelzaad
400 g kastanjechampignons
800 g linzen in blik
2 el Franse mosterd
400 g verse spinazie