Kipragout met kastanjechampignons & broccolirijst
Groente en rijst in een: handig, krijg je twee keer zoveel groente binnen.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in parten. Voeg toe aan de gefruite ui. Zet het vuur hoger en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Zet het vuur weer lager. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. Verkruimel de bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Laat 5 min. koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is.
Schep ondertussen de broccolirijst door de gekookte rijst en laat nog 5 min. met de deksel op de pan stomen. Verdeel de broccolirijst en ragout over de diepe borden. Strooi de selderij over de ragout en serveer.
Kipragout met kastanjechampignons & broccolirijst
Groente en rijst in een: handig, krijg je twee keer zoveel groente binnen.
hoofdgerecht
null personen
395 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in parten. Voeg toe aan de gefruite ui. Zet het vuur hoger en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Zet het vuur weer lager. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. Verkruimel de bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Laat 5 min. koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is.
Schep ondertussen de broccolirijst door de gekookte rijst en laat nog 5 min. met de deksel op de pan stomen. Verdeel de broccolirijst en ragout over de diepe borden. Strooi de selderij over de ragout en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g basmatirijst
30 g ongezouten roomboter
300 g gesneden uien
380 g scharrel kipdijfilets
400 g kastanjechampignons
2 el tarwebloem
1 kippenbouillontablet
150 ml water
400 g broccolirijst
20 g verse selderij