Homemade kipragout met rijst en sperziebonen
Ragout maken moeilijk? Helemaal niet!
Aan de slag
Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Voeg als het water kookt aan 1 pan de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Maak de ui schoon en snipper. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
Verhit de boter in de hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de champignons en knoflook toe en bak 4 min. op hoog vuur mee. Voeg de sperziebonen en eventueel zout toe aan de 2e pan kokend water en kook de bonen in 7 min. beetgaar.
Verkruimel de bouillontablet en voeg samen met de kipfilet en het hete water toe aan de champignons. Breng al roerend aan de kook, draai het vuur laag en laat 6 min. garen.
Snijd ondertussen de selderij fijn en meng de maizena met het water. Voeg de maizena toe aan het kipmengsel. Blijf roeren tot de ragout gebonden is. Roer ¾ van de selderij erdoor.
Serveer de rijst met de kipragout en sperziebonen. Bestrooi met de rest van de selderij.
Homemade kipragout met rijst en sperziebonen
Ragout maken moeilijk? Helemaal niet!
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Voeg als het water kookt aan 1 pan de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Maak de ui schoon en snipper. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
Verhit de boter in de hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de champignons en knoflook toe en bak 4 min. op hoog vuur mee. Voeg de sperziebonen en eventueel zout toe aan de 2e pan kokend water en kook de bonen in 7 min. beetgaar.
Verkruimel de bouillontablet en voeg samen met de kipfilet en het hete water toe aan de champignons. Breng al roerend aan de kook, draai het vuur laag en laat 6 min. garen.
Snijd ondertussen de selderij fijn en meng de maizena met het water. Voeg de maizena toe aan het kipmengsel. Blijf roeren tot de ragout gebonden is. Roer ¾ van de selderij erdoor.
Serveer de rijst met de kipragout en sperziebonen. Bestrooi met de rest van de selderij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
400 g verse sperziebonen
2 uien
2 tenen knoflook
400 g kastanjechampignons
50 g ongezouten roomboter
1 tablet kippenbouillontablet
300 g kipfiletblokjes
400 ml water
20 g selderij
3 el maizena
3 el water