Mac and cheese met ham en broccolirijst
Een smakelijke variatie op de klassieke mac & cheese.
Aan de slag
Verhit het water met de bouillon in een hapjespan, doe de macaroni erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe. De macaroni hoeft niet afgegoten te worden.
Snijd ondertussen de ham in stukjes en rasp de kaas. Snijd de selderij fijn. Meng de roomkaas, erwten, broccolirijst, ham, cheddar en selderij door de macaroni en verwarm 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en serveer direct.
Mac and cheese met ham en broccolirijst
Een smakelijke variatie op de klassieke mac & cheese.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit het water met de bouillon in een hapjespan, doe de macaroni erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe. De macaroni hoeft niet afgegoten te worden.
Snijd ondertussen de ham in stukjes en rasp de kaas. Snijd de selderij fijn. Meng de roomkaas, erwten, broccolirijst, ham, cheddar en selderij door de macaroni en verwarm 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kippenbouillontablet
750 ml water
250 g volkorenmacaroni
100 g roasted ham
100 g cheddar aan stuk
20 g verse selderij
150 g roomkaas met bieslook
450 g diepvries tuinerwten
400 g broccolirijst