Pompoen mac and cheese
bewaar
bewaar

Pompoen mac and cheese

Say 'cheese!' tegen deze gezonde volkoren mac and cheese met pompoen.

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui heel fijn en snijd de knoflook fijn. Schil de pompoen, halveer en verwijder de draderige binnenkant en pitten. Snijd in blokjes van ca. 1 cm. Breng 2 pannen ruim water aan de kook. Kook de macaroni in 8 min. beetgaar in de ene pan en kook de pompoen 8 min. in de andere pan.

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, fruit de ui en de helft van de knoflook 5-8 min. op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de macaroni en pompoen af en bewaar een kopje van het pompoenkookvocht. Pureer de pompoen en het kookvocht met de staafmixer en meng de zuivelspread, nootmuskaat en chilivlokken erdoor tot een gladde saus.

Meng de macaroni en pompoen, de helft van de geraspte kaas en het gebakken knoflook-uimengsel. Schep in de ovenschaal. Meng de rest van de geraspte kaas met de rest van de knoflook. Verdeel over de schaal. Bak de mac and cheese ca. 25 min. tot goudgeel en knapperig.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoen mac and cheese

Say 'cheese!' tegen deze gezonde volkoren mac and cheese met pompoen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig