Geroosterde pompoen met Parmezaankorstje
Het kruidige korstje maakt de pompoen extra lekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.
Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie. Bestrooi met ⅓ van de kruiden, peper en eventueel zout. Bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 20 min gaar.
Rasp ondertussen de kaas. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de panko en kaas met de rest van de kruiden, olie en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het pankomengsel de laatste 10 min. van de baktijd over de pompoen. Neem uit de oven, verdeel de pompoen over een schaal en serveer.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Geroosterde pompoen met Parmezaankorstje
Het kruidige korstje maakt de pompoen extra lekker!
bijgerecht
null personen
390 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.
Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie. Bestrooi met ⅓ van de kruiden, peper en eventueel zout. Bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 20 min gaar.
Rasp ondertussen de kaas. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de panko en kaas met de rest van de kruiden, olie en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het pankomengsel de laatste 10 min. van de baktijd over de pompoen. Neem uit de oven, verdeel de pompoen over een schaal en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 flespompoen
5 el traditionele olijfolie
1½ el gedroogde Italiaanse kruiden
100 g Parmigiano Reggiano
1 citroen
100 g panko Japans paneermeel
Dit heb je nodig
bakpapier