Geroosterde pompoen
Geef eens een stukje gekruide pompoen bij de borrel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de schil van de pompoen schoon. Halveer hem en verwijder de zaden. Snijd de helften in stukjes van 2-3 cm breed, maar schil ze niet.
Pers de knoflook uit boven een kommetje en roer er Provençaalse kruiden, chilipoeder, kaneel en komijn door. Voeg azijn en olijfolie toe en roer tot een homogene saus. Bestrijk de pompoen met de saus. Zet ze in een ingevette ovenschaal. Schuif de schaal middenin de oven en rooster de pompoenstukjes in 25 minuten gaar. Bestrijk ze tussentijds desgewenst nogmaals met de saus.
Geroosterde pompoen
Geef eens een stukje gekruide pompoen bij de borrel.
bijgerecht
null personen
130 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de schil van de pompoen schoon. Halveer hem en verwijder de zaden. Snijd de helften in stukjes van 2-3 cm breed, maar schil ze niet.
Pers de knoflook uit boven een kommetje en roer er Provençaalse kruiden, chilipoeder, kaneel en komijn door. Voeg azijn en olijfolie toe en roer tot een homogene saus. Bestrijk de pompoen met de saus. Zet ze in een ingevette ovenschaal. Schuif de schaal middenin de oven en rooster de pompoenstukjes in 25 minuten gaar. Bestrijk ze tussentijds desgewenst nogmaals met de saus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 oranje pompoen
2 tenen knoflook
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
1 el chilipoeder
1 tl kaneel
1 tl gemalen komijn
½ el balsamicoazijn
4 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
grote ovenschaal