Rucolastamppot met paprika en ei
Stampot doet het áltijd goed, ook in de lente. Onze favoriet? rucolastamppot! Lekker met 'n eitje erbij.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 25 min. gaar. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Kook de laatste 2 min. met de aardappelen mee.
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd ondertussen de rucola grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Giet de aardappelen en paprika af, vang een kopje kookvocht op, en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de kruidenroomkaas en het opgevangen kookvocht toe. Zet de pan met puree terug op het vuur, roer de rucola erdoor, warm goed door en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de halve eieren en bestrooi met het amandelschaafsel.
Rucolastamppot met paprika en ei
Stampot doet het áltijd goed, ook in de lente. Onze favoriet? rucolastamppot! Lekker met 'n eitje erbij.
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 25 min. gaar. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Kook de laatste 2 min. met de aardappelen mee.
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd ondertussen de rucola grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Giet de aardappelen en paprika af, vang een kopje kookvocht op, en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de kruidenroomkaas en het opgevangen kookvocht toe. Zet de pan met puree terug op het vuur, roer de rucola erdoor, warm goed door en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de halve eieren en bestrooi met het amandelschaafsel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg stamppotaardappelen
3 paprika's
4 witte vrije uitloopeieren
150 g rucola
30 g amandelschaafsel
125 g kruidenroomkaas
Dit heb je nodig
pureestamper