Rucolastamppot met gerookte makreel
Aan de slag
Kook de aardappelen in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verdeel de gerookte makreelfilets in stukjes. Snijd de tomaten in parten. Meng de tomaat met de olie, tijm, peper en zout.
Giet de aardappelen af, vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
Voeg de zuivelspread en zo veel kookvocht toe tot een romige puree ontstaat. Snipper de ui. Schep de makreel, rucola en ui door de puree. Voeg peper toe.
Schep de stamppot op 4 borden. Serveer met de tomatensalade.
Rucolastamppot met gerookte makreel
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verdeel de gerookte makreelfilets in stukjes. Snijd de tomaten in parten. Meng de tomaat met de olie, tijm, peper en zout.
Giet de aardappelen af, vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
Voeg de zuivelspread en zo veel kookvocht toe tot een romige puree ontstaat. Snipper de ui. Schep de makreel, rucola en ui door de puree. Voeg peper toe.
Schep de stamppot op 4 borden. Serveer met de tomatensalade.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg koelverse stamppotaardappelen
290 g gerookte makreelfilets in zonnebloemolie
4 tomaten
3 el olijfolie extra vierge
1 tl gedroogde tijm
200 g zuivelspread naturel light
1 rode ui
150 g rucola
Dit heb je nodig
pureestamper