Crostini met gerookte makreel
In 4 stappen staat dit heerlijke hapje al op tafel: tast toe!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood en snijd het brood in schuine sneetjes per portie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de sneetjes brood met de olie. Bak ze in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en snijd in schuine dunne repen. Laat de makreel uitlekken en verwijder eventueel het vel. Snijd de bieslook fijn. Besmeer de crostini met de zuivelspread en verdeel de paprikareepjes en makreel erover. Garneer met de bieslook.
Crostini met gerookte makreel
In 4 stappen staat dit heerlijke hapje al op tafel: tast toe!
null porties
80 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood en snijd het brood in schuine sneetjes per portie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de sneetjes brood met de olie. Bak ze in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en snijd in schuine dunne repen. Laat de makreel uitlekken en verwijder eventueel het vel. Snijd de bieslook fijn. Besmeer de crostini met de zuivelspread en verdeel de paprikareepjes en makreel erover. Garneer met de bieslook.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vers stokbrood
2 el traditionele olijfolie
295 g gegrilde rode paprika's in pot
290 g gerookte makreelfilets in zonnebloemolie
12½ g verse bieslook
200 g zuivelspread bieslook light
Dit heb je nodig
bakpapier