Hash browns
Hash browns: een populair Amerikaans ontbijt dat ook prima smaakt als bijgerecht bij een stukje vlees, vis of vleesvervanger.
Aan de slag
Snipper de ui fijn. Schil en rasp de aardappelen. Doe de aardappel in een schone theedoek, rol de doek op en wring al het vocht eruit.
Klop het ei los en meng met de aardappel en ui. Breng op smaak met versgemalen peper en het zout.
Verhit de helft van de olie in een braadpan met dikke bodem. Verdeel met behulp van 2 lepels 4 porties aardappelmengsel (per 8 porties) over de pan en druk ze met een spatel uit tot 1 cm dikte. Zet het vuur middelhoog en bak in 10-12 min. goudgeel en krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het aardappelmengsel.
Hash browns
Hash browns: een populair Amerikaans ontbijt dat ook prima smaakt als bijgerecht bij een stukje vlees, vis of vleesvervanger.
bijgerecht
null porties
150 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui fijn. Schil en rasp de aardappelen. Doe de aardappel in een schone theedoek, rol de doek op en wring al het vocht eruit.
Klop het ei los en meng met de aardappel en ui. Breng op smaak met versgemalen peper en het zout.
Verhit de helft van de olie in een braadpan met dikke bodem. Verdeel met behulp van 2 lepels 4 porties aardappelmengsel (per 8 porties) over de pan en druk ze met een spatel uit tot 1 cm dikte. Zet het vuur middelhoog en bak in 10-12 min. goudgeel en krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het aardappelmengsel.
serveertip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
500 g vastkokende aardappelen
1 wit vrij uitloopei
¼ tl zout
6 el zonnebloemolie