Parelcouscous met tonijn, limoen en verse kruiden
Met couscous kun je eindeloos variëren: ook lekker met tonijn, verse kruiden en bonen.
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kruiden fijn. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en de bosui in ringetjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten. Laat de tonijnmoten uitlekken en vang de olie op.
Roer de couscous los met 3 el tonijnolie , 1 el limoensap en het -rasp (per 4 personen) en meng de kruiden, groenten, bonen en cranberry’s erdoor. Verdeel de tonijn in stukken erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de limoenparten en de Turkse yoghurt.
Parelcouscous met tonijn, limoen en verse kruiden
Met couscous kun je eindeloos variëren: ook lekker met tonijn, verse kruiden en bonen.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kruiden fijn. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en de bosui in ringetjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten. Laat de tonijnmoten uitlekken en vang de olie op.
Roer de couscous los met 3 el tonijnolie , 1 el limoensap en het -rasp (per 4 personen) en meng de kruiden, groenten, bonen en cranberry’s erdoor. Verdeel de tonijn in stukken erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de limoenparten en de Turkse yoghurt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g parelcouscous
15 g verse platte peterselie
15 g verse munt
1 komkommer
3 bosuien
400 g cannellinibonen in blik
1 limoen
290 g tonijnmoot in olijfolie
50 g gedroogde cranberry's
4 el yoghurt Turkse stijl