Köfte met yoghurtsaus en verse kruiden
Deze köfte met yoghurtsaus kun je zelfs twee dagen van tevoren maken!
Aan de slag
Doe het gehakt in een kom en meng het ei, het paneermeel, de kaneel, paprika poeder en komijn erdoor. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Meng de helft ervan door het gehakt. Meng de andere helft samen met de mayonaise door de Turkse yoghurt.
Draai 20 balletjes (per 4 personen) van het gehaktmengsel en druk ze plat (köfte). Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze grof. Snijd de peterselie grof. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Hak de amandelen grof.
Schep de köfte uit de pan op een schaal. Breng de yoghurtsaus op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep een paar lepels saus over de köfte. Bestrooi de köfte met de munt en peterselie, ui en amandelen en serveer.
Köfte met yoghurtsaus en verse kruiden
Deze köfte met yoghurtsaus kun je zelfs twee dagen van tevoren maken!
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe het gehakt in een kom en meng het ei, het paneermeel, de kaneel, paprika poeder en komijn erdoor. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Meng de helft ervan door het gehakt. Meng de andere helft samen met de mayonaise door de Turkse yoghurt.
Draai 20 balletjes (per 4 personen) van het gehaktmengsel en druk ze plat (köfte). Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze grof. Snijd de peterselie grof. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Hak de amandelen grof.
Schep de köfte uit de pan op een schaal. Breng de yoghurtsaus op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep een paar lepels saus over de köfte. Bestrooi de köfte met de munt en peterselie, ui en amandelen en serveer.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 middelgroot ei
2 el paneermeel
½ tl gemalen kaneel
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
1 teen knoflook
3 el mayonaise
250 ml Turkse yoghurt
2 el milde olijfolie
15 g verse munt
7½ g verse platte peterselie
1 rode ui
50 g ongezouten geroosterde amandelen