Lunchsalade met tonijn & parelcouscous
Deze salade leent zich goed om mee te nemen naar werk of school.
Aan de slag
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de radijsjes in kwarten en de bleekselderij in boogjes. Snipper de ui fijn.
Laat de tonijn en kappertjes uitlekken, maar vang 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) op. Meng de kappertjes en het opgevangen kappertjesvocht door de tonijn samen met de yoghurtmayonaise.
Meng de parelcouscous, komkommer, radijs, bleekselderij, ui en sla in een grote schaal. Verdeel de tonijn erover.
Lunchsalade met tonijn & parelcouscous
Deze salade leent zich goed om mee te nemen naar werk of school.
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de radijsjes in kwarten en de bleekselderij in boogjes. Snipper de ui fijn.
Laat de tonijn en kappertjes uitlekken, maar vang 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) op. Meng de kappertjes en het opgevangen kappertjesvocht door de tonijn samen met de yoghurtmayonaise.
Meng de parelcouscous, komkommer, radijs, bleekselderij, ui en sla in een grote schaal. Verdeel de tonijn erover.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g parelcouscous
1 komkommer
1 bosje radijs
4 stengels bleekselderij
1 rode ui
340 g Princes tonijnmoot in zonnebloemolie
100 g kappertjes
4 el yoghurtmayonaise
100 g fijngesneden ijsbergsla