Tonijncouscous met broccoli uit de oven
Gevalletje fusionkeuken, met oosterse parelcouscous, good old broccoli en Italiaanse kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broccoli in heel kleine roosjes en schep op de bakplaat om met de kikkererwten, olie, wat peper en eventueel zout. Bak in de oven in ca. 20 min. gaar
Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Hak de walnoten grof. Laat de tonijn en kappertjes uitlekken.
Meng de couscous met de pesto, kikkererwten, broccoli, walnoten, tonijn en kappertjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schaaf de kaas erover en serveer.
Tonijncouscous met broccoli uit de oven
Gevalletje fusionkeuken, met oosterse parelcouscous, good old broccoli en Italiaanse kaas.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broccoli in heel kleine roosjes en schep op de bakplaat om met de kikkererwten, olie, wat peper en eventueel zout. Bak in de oven in ca. 20 min. gaar
Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Hak de walnoten grof. Laat de tonijn en kappertjes uitlekken.
Meng de couscous met de pesto, kikkererwten, broccoli, walnoten, tonijn en kappertjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schaaf de kaas erover en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kikkererwten in blik
500 g broccoli
2 el (olijf)olie
200 g parelcouscous
50 g ongebrande walnoten
340 g Princes tonijnmoot in zonnebloemolie
100 g kappertjes
50 g basilicumpesto
50 g Pecorino Romano
Dit heb je nodig
bakpapier