Broccoli ovenschotel
Ovenschotels: wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Jij ook niet? Maak 'm dan ook eens met broccoli, kikkererwten, chipolata, walnoten en ras el hanout en feta.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes van ca. 2 cm, schil de stronk en snijd hem in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de sjalotten elk in 4 parten en de knoflook fijn. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water, laat goed uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Vet de ovenschaal in met de olie. Verdeel de broccoli, sjalot, knoflook, kikkererwten, 2 el citroensap en 1 tl citroenrasp over de ovenschaal en meng door elkaar. Snijd elk chipolataworstjes in drieën en verdeel ze over de ovenschaal. Meng de ras el hanout en de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de walnoten fijn. Verkruimel de feta boven de ovenschaal en bestrooi met de walnoot. Bak de ovenschotel in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Broccoli ovenschotel
Ovenschotels: wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Jij ook niet? Maak 'm dan ook eens met broccoli, kikkererwten, chipolata, walnoten en ras el hanout en feta.
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes van ca. 2 cm, schil de stronk en snijd hem in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de sjalotten elk in 4 parten en de knoflook fijn. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water, laat goed uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Vet de ovenschaal in met de olie. Verdeel de broccoli, sjalot, knoflook, kikkererwten, 2 el citroensap en 1 tl citroenrasp over de ovenschaal en meng door elkaar. Snijd elk chipolataworstjes in drieën en verdeel ze over de ovenschaal. Meng de ras el hanout en de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de walnoten fijn. Verkruimel de feta boven de ovenschaal en bestrooi met de walnoot. Bak de ovenschotel in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g broccoli
2 sjalotten
2 tenen knoflook
800 g kikkererwten in blik
1 citroen
4 el milde olijfolie
5 AH Biologisch runderchipolata
2 el ras el hanout
100 g ongebrande walnoten
200 g Griekse feta
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)