Koolhydraatarme ovenschotel met gehakballetjes en broccoli
bewaar
bewaar

Koolhydraatarme ovenschotel met gehakballetjes en broccoli

Haal je ovenschaal maar tevoorschijn, want deze koolhydraatarme ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli wordt een blijvertje.

15 min. bereiden / 25 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de blaadjes van de munt fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in parten. Meng het gehakt met ⅔ van de munt, het citroenrasp, de ricotta, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van.

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Halveer de grote broccoliroosjes.

Meng de kikkererwten, broccoli, tomaten, ras el hanout, olie, peper en zout en verdeel over de ovenschaal. Leg de balletjes ertussen.

Rooster in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep na 15 min. voorzichtig om. Bestrooi met de rest van de munt en serveer met de citroenparten.

vegatipBekijk ook dit recept

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koolhydraatarme ovenschotel met gehakballetjes en broccoli

Haal je ovenschaal maar tevoorschijn, want deze koolhydraatarme ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli wordt een blijvertje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig