Geroosterde-bloemkoolsalade met tonijn
Boter bij de vis? Niet in dit gerecht! Je maakt deze tweepersoonssalade namelijk met tonijn in water.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de grote bloemkoolroosjes. Snijd de ui in dunne partjes. Meng de bloemkool en ui met de olie, kerrie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Maak ondertussen de dressing. Doe de helft van de selderij met de yoghurt en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de rest van de selderij fijn.
Meng de geroosterde groente met de bonen, rozijnen en de gesneden selderij. Besprenkel met de dressing en verdeel de tonijn erover.
Geroosterde-bloemkoolsalade met tonijn
Boter bij de vis? Niet in dit gerecht! Je maakt deze tweepersoonssalade namelijk met tonijn in water.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de grote bloemkoolroosjes. Snijd de ui in dunne partjes. Meng de bloemkool en ui met de olie, kerrie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Maak ondertussen de dressing. Doe de helft van de selderij met de yoghurt en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de rest van de selderij fijn.
Meng de geroosterde groente met de bonen, rozijnen en de gesneden selderij. Besprenkel met de dressing en verdeel de tonijn erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g koelverse bloemkoolroosjes
1 middelgrote ui
2 el milde olijfolie
2 tl kerriepoeder
10 g verse selderij
3 el Griekse yoghurt
1 el appel azijn
400 g cannellinibonen in blik
2 el rozijnen
145 g tonijnmoot in water
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker