Raita
Raita is een heerlijk frisse Indiase saus van van yoghurt, komkommer en verse kruiden. Lekker bij een curry, bijvoorbeeld.
Aan de slag
Schil de komkommer, snijd in de lengte in vieren en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees grof. Snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Meng het citroenrasp met de Griekse yoghurt, de komkommer, knoflook en munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Raita
Raita is een heerlijk frisse Indiase saus van van yoghurt, komkommer en verse kruiden. Lekker bij een curry, bijvoorbeeld.
null personen
705 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de komkommer, snijd in de lengte in vieren en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees grof. Snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Meng het citroenrasp met de Griekse yoghurt, de komkommer, knoflook en munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
½ teen knoflook
15 g verse munt
1 citroen
170 g Griekse yoghurt