Raita
bewaar
bewaar

Raita

Raita is een heerlijk frisse Indiase saus van van yoghurt, komkommer en verse kruiden. Lekker bij een curry, bijvoorbeeld.

30 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Schil de komkommer, snijd in de lengte in vieren en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees grof. Snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Meng het citroenrasp met de Griekse yoghurt, de komkommer, knoflook en munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipDeze raita is lekker bij een zelfgemaakte Indiase curry madras. Gebruik daarvoor het AH Verspakket. Bereid de curry madras volgens de aanwijzingen op het verspakket en serveer met de raita en eventueel wat mangochutney.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Raita

Raita is een heerlijk frisse Indiase saus van van yoghurt, komkommer en verse kruiden. Lekker bij een curry, bijvoorbeeld.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig