2 x Raita (yoghurtdip)
Een dip van yoghurt, doperwten en munt. Of toch liever een met gember en ananas? Wij maken deze raita’s het liefst allebei.
Aan de slag
Doe de doperwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 10 min. staan. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de muntblaadjes fijn. Meng de yoghurt met de komijn.
Snijd de ananasstukjes fijn en meng met de helft van het yoghurtmengsel en alle gember. Breng eventueel op smaak met zout.
Prak met een vork de doperwten tot een grove puree en meng met de rest van het yoghurtmengsel en de munt. Breng eventueel op smaak met zout.
Raita (yoghurtdip)
Instructievideo - 01:38 min.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
2 x Raita (yoghurtdip)
Een dip van yoghurt, doperwten en munt. Of toch liever een met gember en ananas? Wij maken deze raita’s het liefst allebei.
bijgerecht
null personen
135 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de doperwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 10 min. staan. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de muntblaadjes fijn. Meng de yoghurt met de komijn.
Snijd de ananasstukjes fijn en meng met de helft van het yoghurtmengsel en alle gember. Breng eventueel op smaak met zout.
Prak met een vork de doperwten tot een grove puree en meng met de rest van het yoghurtmengsel en de munt. Breng eventueel op smaak met zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g diepvries tuinerwten
2 cm verse gember
8 g verse munt
500 ml Griekse yoghurt (0% vet)
1½ tl gemalen komijn
250 g verse ananasstukjes