Gehakttaartjes met ei en tomatensalade
Het lijken wel kleine pizza's, deze taartjes van rundergehakt met een pittige saus en ei.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het gehakt op hoog vuur in 5 min. rul en bruin. Breng eventueel op smaak met zout. Zet het vuur uit en voeg de helft van de chipotle in adobosaus toe. Snijd ondertussen de helft van de tomaten in kleine blokjes en meng door het gehakt.
Leg een plakje deeg een kwartslag gedraaid boven op een ander plakje deeg, zodat er een ster ontstaat. Rol uit tot een ovale plak deeg van ca. 25 x 12 cm. Rol de randen 1 cm naar binnen zodat er een soort schuitje ontstaat. Herhaal met de andere deegplakjes tot je een schuitje per persoon hebt. Verdeel het gehaktmengsel over de schuitjes en maak in het midden met een lepel een kuiltje. Breek in elk kuiltje een ei. Bak de taartjes in ca. 20 min. gaar in de oven.
Snijd de rest van de tomaten in partjes en de bleekselderij in boogjes. Hak de peterselie fijn. Meng de rest van de olie en van de chipotle in adobosaus met de tomaten, bleekselderij en helft van de peterselie. Strooi de rest van de peterselie over de salade en serveer bij de gehakttaartjes.
Gehakttaartje met ei en spicy tomatensalade
Instructievideo - 00:45 min.
Gehakttaartjes met ei en tomatensalade
Het lijken wel kleine pizza's, deze taartjes van rundergehakt met een pittige saus en ei.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het gehakt op hoog vuur in 5 min. rul en bruin. Breng eventueel op smaak met zout. Zet het vuur uit en voeg de helft van de chipotle in adobosaus toe. Snijd ondertussen de helft van de tomaten in kleine blokjes en meng door het gehakt.
Leg een plakje deeg een kwartslag gedraaid boven op een ander plakje deeg, zodat er een ster ontstaat. Rol uit tot een ovale plak deeg van ca. 25 x 12 cm. Rol de randen 1 cm naar binnen zodat er een soort schuitje ontstaat. Herhaal met de andere deegplakjes tot je een schuitje per persoon hebt. Verdeel het gehaktmengsel over de schuitjes en maak in het midden met een lepel een kuiltje. Breek in elk kuiltje een ei. Bak de taartjes in ca. 20 min. gaar in de oven.
Snijd de rest van de tomaten in partjes en de bleekselderij in boogjes. Hak de peterselie fijn. Meng de rest van de olie en van de chipotle in adobosaus met de tomaten, bleekselderij en helft van de peterselie. Strooi de rest van de peterselie over de salade en serveer bij de gehakttaartjes.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
300 g rundergehakt
1 el chipotlepeper in adobosaus in pot
500 g trostomaten
8 plakjes Koopmans hartige taartdeeg
4 kleine eieren
6 stengels bleekselderij
15 g verse peterselie