Huevos rancheros met boerenkool en pompoen
Huevos Rancheros? Ei met bonen en tomaat, bedoelen we daarmee. Viva la Mexico!
Aan de slag
Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Doe samen met de pompoen, tomaatjes en chipotlepeper in een pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 15 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de champignons in kwarten en de knoflook fijn. Voeg de champignons toe aan het spek en bak nog 5 min. Verhit ondertussen de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook met de boerenkool, peper en eventueel zout al omscheppend 5 min. op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de eieren. Verdeel de bonenstoof, champignons met spek, boerenkool en eieren over diepe borden.
Huevos rancheros met boerenkool en pompoen
Huevos Rancheros? Ei met bonen en tomaat, bedoelen we daarmee. Viva la Mexico!
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Doe samen met de pompoen, tomaatjes en chipotlepeper in een pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 15 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de champignons in kwarten en de knoflook fijn. Voeg de champignons toe aan het spek en bak nog 5 min. Verhit ondertussen de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook met de boerenkool, peper en eventueel zout al omscheppend 5 min. op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de eieren. Verdeel de bonenstoof, champignons met spek, boerenkool en eieren over diepe borden.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g zwarte bonen
400 g koelverse pompoenstukjes
850 ml datterrini
1½ el chipotlepeper in adobosaus in pot
200 g magere gerookte spekreepjes
400 g kastanjechampignons
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
300 g verse boerenkool
4 middelgrote eieren