Hartige taart met Hollandse groenten en gerookte kip
Deze hartige taart is budgetproof en laat zich ook weer bijzonder goed invriezen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vervolgens met het taartdeeg. Bekleed het taartdeeg met een tweede vel bakpapier en vul met de blindbak vulling. Bak de taartbodem ca. 10 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, verwijder het bakpapier met blindbakvulling en bak nog ca. 10 min.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de groente 12 min. op middelhoog vuur. Snijd de gerookte kip in stukjes van 1 cm. Klop de eieren en kwark in een grote kom met een garde los. Voeg de groente, kip en kaas toe. Roer door en breng op smaak met peper.
Verdeel het groentemengsel over de taartbodem. Dek af met aluminiumfolie en bak de hartige taart in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Verwijder na 25 min. de aluminiumfolie.
Haal de hartige taart uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de springvorm. Serveer lauwwarm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Hartige taart met Hollandse groenten en gerookte kip
Instructievideo - 00:59 min.
Hartige taart met Hollandse groenten en gerookte kip
Deze hartige taart is budgetproof en laat zich ook weer bijzonder goed invriezen.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
70 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vervolgens met het taartdeeg. Bekleed het taartdeeg met een tweede vel bakpapier en vul met de blindbak vulling. Bak de taartbodem ca. 10 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, verwijder het bakpapier met blindbakvulling en bak nog ca. 10 min.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de groente 12 min. op middelhoog vuur. Snijd de gerookte kip in stukjes van 1 cm. Klop de eieren en kwark in een grote kom met een garde los. Voeg de groente, kip en kaas toe. Roer door en breng op smaak met peper.
Verdeel het groentemengsel over de taartbodem. Dek af met aluminiumfolie en bak de hartige taart in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Verwijder na 25 min. de aluminiumfolie.
Haal de hartige taart uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de springvorm. Serveer lauwwarm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakken Koopmans hartige taartdeeg
700 g diepvries Hollands groentepannetje
75 g gerookte kipfilet
3 middelgrote eieren
250 g magere kwark
100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
Dit heb je nodig
bakpapier
ronde springvorm (ø 28 cm, ingevet)
blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen)