Pittige penne met kip, aubergine en olijven
Door de chipotlepeper krijg dit pastagerecht een lekker peperig tintje.
Aan de slag
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de gesneden uien 5 min. Snijd ondertussen de aubergine in stukjes van 1½ x 1½ cm. Voeg de kipdijfiletreepjes en de Flavour Pot kruidenpasta toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de aubergine toe en bak 3 min. op hoog vuur mee. Voeg de crème fraîche en het hete water toe, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op middelhoog vuur stoven. Roer af en toe.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng de olijven door de saus. Garneer met het basilicum.
Pittige penne met kip, aubergine en olijven
Door de chipotlepeper krijg dit pastagerecht een lekker peperig tintje.
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de gesneden uien 5 min. Snijd ondertussen de aubergine in stukjes van 1½ x 1½ cm. Voeg de kipdijfiletreepjes en de Flavour Pot kruidenpasta toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de aubergine toe en bak 3 min. op hoog vuur mee. Voeg de crème fraîche en het hete water toe, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op middelhoog vuur stoven. Roer af en toe.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng de olijven door de saus. Garneer met het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
300 g gesneden uien
2 aubergines
400 g kipdijfiletreepjes
1 el chipotlepeper in adobosaus in pot
250 g crème fraîche
100 ml water
250 g penne
100 g Kalamata-olijven zonder pit
15 g verse basilicum