Mediterrane penne met ansjovis, courgette en gremolata
De krachtige topping – heerlijk bij vis – maak je makkelijk zelf.
Aan de slag
Laat de ansjovis uitlekken en laat 5 min. weken in de melk. Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Snijd de knoflook fijn.
Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de courgette 5 min. op hoog vuur. Neem uit de pan en leg op een bord. Laat de ansjovis uitlekken. Verhit in dezelfde hapjespan 2 el olie en fruit de ansjovis en ¾ van de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 10 min. op middelhoog vuur zachtjes koken. Breng deze saus op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta in ruim water met een beetje zout in 10 min. gaar. Giet af.
Snijd ondertussen voor de gremolata de peterselie heel fijn. Rasp de gele schil van de citroen en meng met de peterselie, de rest van de knoflook en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de tomatensaus van het vuur en schep de pasta en de olijven erdoor. Verdeel over de borden en verdeel de courgette erover. Garneer met de gremolata.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Mediterrane penne met ansjovis, courgette en gremolata
De krachtige topping – heerlijk bij vis – maak je makkelijk zelf.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de ansjovis uitlekken en laat 5 min. weken in de melk. Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Snijd de knoflook fijn.
Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de courgette 5 min. op hoog vuur. Neem uit de pan en leg op een bord. Laat de ansjovis uitlekken. Verhit in dezelfde hapjespan 2 el olie en fruit de ansjovis en ¾ van de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 10 min. op middelhoog vuur zachtjes koken. Breng deze saus op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta in ruim water met een beetje zout in 10 min. gaar. Giet af.
Snijd ondertussen voor de gremolata de peterselie heel fijn. Rasp de gele schil van de citroen en meng met de peterselie, de rest van de knoflook en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de tomatensaus van het vuur en schep de pasta en de olijven erdoor. Verdeel over de borden en verdeel de courgette erover. Garneer met de gremolata.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 blik ansjovisfilets in olie in blik
4 el (houdbare) melk
2 courgettes
4 tenen knoflook
5 el (olijf)olie
800 ml gepelde tomaten in blik
300 g penne
20 g verse platte peterselie
1 citroen
240 g Kalamata-olijven zonder pit