Spaghetti met paprika en vegaballetjes
Stiekem is het eigenlijk Amerikaans om balletjes door de spaghetti te doen, maar lekker is het wel.
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Laat de kappertjes uitlekken en halveer de olijven.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en Italiaanse kruiden 3 min. op laag vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe, duw ze met een pollepel in kleinere stukjes. Laat 5 min. op laag vuur stoven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Rasp de kaas. Verdeel de spaghetti over de kommen en schep de tomatensaus en olijven erop. Verdeel de vegaballetjes en kappertjes over de saus en garneer met de kaas.
Spaghetti met paprika en vegaballetjes
Stiekem is het eigenlijk Amerikaans om balletjes door de spaghetti te doen, maar lekker is het wel.
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Laat de kappertjes uitlekken en halveer de olijven.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en Italiaanse kruiden 3 min. op laag vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe, duw ze met een pollepel in kleinere stukjes. Laat 5 min. op laag vuur stoven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Rasp de kaas. Verdeel de spaghetti over de kommen en schep de tomatensaus en olijven erop. Verdeel de vegaballetjes en kappertjes over de saus en garneer met de kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g spaghetti
1 zak puntpaprikamix
100 g kappertjes
240 g Kalamata-olijven zonder pit
2 el (olijf)olie
150 g gesneden uien
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g gepelde tomaten in blik
420 g vegetarische groenteballetjes
50 g Parmigiano Reggiano