Rigatoni met frisse tomatensaus
Italië op z'n best!
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Laat de ansjovis uitlekken, vang de olie op en snijd de ansjovis grof.
Snipper de uien. Verhit 1 el van de opgevangen ansjovisolie in een hapjespan en fruit de uien, ansjovis en oregano 3 min. op laag vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.
Snijd ondertussen de olijven over de lengte door. Rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten. Meng de pasta, het citroenrasp en 1 el citroensap door het tomatenmengsel en laat nog 1 min. op laag vuur doorwarmen.
Schep in diepe borden, garneer met de olijven en citroenparten. Serveer direct.
Rigatoni met frisse tomatensaus
Instructievideo - 02:17 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Rigatoni met frisse tomatensaus
Italië op z'n best!
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
13 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Laat de ansjovis uitlekken, vang de olie op en snijd de ansjovis grof.
Snipper de uien. Verhit 1 el van de opgevangen ansjovisolie in een hapjespan en fruit de uien, ansjovis en oregano 3 min. op laag vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.
Snijd ondertussen de olijven over de lengte door. Rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten. Meng de pasta, het citroenrasp en 1 el citroensap door het tomatenmengsel en laat nog 1 min. op laag vuur doorwarmen.
Schep in diepe borden, garneer met de olijven en citroenparten. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g Mezzi Rigatoni nr. 26 pasta
50 g ansjovisfilets in olie in blik
2 rode uien
1 el gedroogde oregano
850 g gepelde tomaten in blik
100 g Kalamata-olijven zonder pit
1 citroen