Farfalle met rivierkreeftjes en gremolata
Heerlijke pasta met een fris-kruidig accent.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Kook de laatste 4 min. de snijbonen mee. Giet af.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de blaadjes peterselie fijn en meng met het citroenrasp (gremolata). Snipper de ui. Verhit de ansjovis en olie uit het blikje in een hapjespan en fruit daarin de ui en pesto 4 min. op laag vuur Duw met een houten lepel de ansjovis in stukjes. Voeg de erwten toe en bak nog 3 min. op laag vuur.
Voeg de pasta, snijbonen, 1 el citroensap en 3/4 van de rivierkreeftjes toe. Bestrooi met de gremolata en de rest van de rivierkreeftjes. Serveer direct.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Farfalle met rivierkreeftjes en gremolata
Heerlijke pasta met een fris-kruidig accent.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Kook de laatste 4 min. de snijbonen mee. Giet af.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de blaadjes peterselie fijn en meng met het citroenrasp (gremolata). Snipper de ui. Verhit de ansjovis en olie uit het blikje in een hapjespan en fruit daarin de ui en pesto 4 min. op laag vuur Duw met een houten lepel de ansjovis in stukjes. Voeg de erwten toe en bak nog 3 min. op laag vuur.
Voeg de pasta, snijbonen, 1 el citroensap en 3/4 van de rivierkreeftjes toe. Bestrooi met de gremolata en de rest van de rivierkreeftjes. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farfalle
400 g verse gesneden snijbonen
1 citroen
20 g verse platte peterselie
1 ui
46 g ansjovisfilets in olie in blik
2 el pesto arrabbiata
250 g diepvries tuinerwten
200 g verse rivierkreeftjes