Plaattaart met courgette en tonijn
Deze mediterrane plaattaart is zalig smeuïg. Lekker als hoofdgerecht, maar in kleine stukjes ook perfect voor de borrel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de courgettes met een grove rasp en snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de oregano en tomatenpuree op laag vuur 5 min. Laat de tonijn uitlekken.
Leg ondertussen de plakjes deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk aan. Vouw de zijkanten van de deeglap om tot een opstaand randje.
Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem het uimengsel van het vuur en schep de courgette en tonijn erdoor. Verdeel over het deeg. Schenk het eimengsel erover. Verdeel de roomkaas erover. Bak de plaattaart in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of koud.
Plaattaart met courgette en tonijn
Deze mediterrane plaattaart is zalig smeuïg. Lekker als hoofdgerecht, maar in kleine stukjes ook perfect voor de borrel.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de courgettes met een grove rasp en snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de oregano en tomatenpuree op laag vuur 5 min. Laat de tonijn uitlekken.
Leg ondertussen de plakjes deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk aan. Vouw de zijkanten van de deeglap om tot een opstaand randje.
Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem het uimengsel van het vuur en schep de courgette en tonijn erdoor. Verdeel over het deeg. Schenk het eimengsel erover. Verdeel de roomkaas erover. Bak de plaattaart in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of koud.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
2 uien
2 el traditionele olijfolie
2 tl gedroogde oregano
70 g tomatenpuree
185 g Statesman tonijnstukken in water
8 plakjes Koopmans hartige taartdeeg
2 middelgrote eieren
125 ml verse slagroom
100 g AH basic verse roomkaas met kruiden
Dit heb je nodig
bakpapier