Pestospaghetti met tonijn en courgette
Tonijn, pesto en crème fraîche vormen samen een romige, kruidige saus.
Aan de slag
Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn en laat de tonijn uitlekken.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Voeg de courgette toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Meng de pesto, crème fraîche, ⅔ van de tonijn en ⅔ van de peterselie erdoor en verwarm 3 min. mee.
Giet de pasta af en meng door de groentesaus. Verdeel de pasta met de rest van de tonijn over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
Spaghetti koken
Instructievideo - 01:46 min.
Pestospaghetti met tonijn en courgette
Tonijn, pesto en crème fraîche vormen samen een romige, kruidige saus.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn en laat de tonijn uitlekken.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Voeg de courgette toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Meng de pesto, crème fraîche, ⅔ van de tonijn en ⅔ van de peterselie erdoor en verwarm 3 min. mee.
Giet de pasta af en meng door de groentesaus. Verdeel de pasta met de rest van de tonijn over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 el traditionele olijfolie
2 courgettes
15 g verse peterselie
320 g tonijnstukken in water
300 g spaghetti
135 g AH Biologisch rode pesto
125 g crème fraîche light