Koffiebrownies met espressoroom
Deze brownies met Perla Superiore Espresso Forte zijn ideaal voor bij een koffiemomentje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de espressokoffie en laat iets afkoelen. Hak ondertussen de chocolade grof. Smelt samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem zodra het een homogeen mengsel is van het vuur en laat iets afkoelen.
Klop ondertussen in ca. 5 min. de eieren met de suiker dik, wit en luchtig met de handmixer of in de keukenmachine. Spatel de gesmolten chocolade, 100 ml van de espresso en de mokkaboontjes door het eimengsel. Spatel er het zout en de bloem door.
Bekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 45 min. in de oven. Maak ondertussen de espressoroom. Meng de vanillesuiker en de rest van de espresso door de crème fraîche. Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in stukken. Serveer met een flinke dot espressoroom en garneer met mokkaboontjes.
Koffiebrownies met espressoroom
Instructievideo - 00:38 min.
Koffiebrownies met espressoroom
Deze brownies met Perla Superiore Espresso Forte zijn ideaal voor bij een koffiemomentje!
null porties
315 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de espressokoffie en laat iets afkoelen. Hak ondertussen de chocolade grof. Smelt samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem zodra het een homogeen mengsel is van het vuur en laat iets afkoelen.
Klop ondertussen in ca. 5 min. de eieren met de suiker dik, wit en luchtig met de handmixer of in de keukenmachine. Spatel de gesmolten chocolade, 100 ml van de espresso en de mokkaboontjes door het eimengsel. Spatel er het zout en de bloem door.
Bekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 45 min. in de oven. Maak ondertussen de espressoroom. Meng de vanillesuiker en de rest van de espresso door de crème fraîche. Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in stukken. Serveer met een flinke dot espressoroom en garneer met mokkaboontjes.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
130 ml Perla espressokoffie
100 g extra pure chocolade 70%
225 g ongezouten roomboter
2 eieren
300 g rietsuiker
80 g mokkaboontjes
1 mespunt zout
125 g bloem
2 zakjes vanillesuiker
200 g cre?me frai?che
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
lage bakvorm (20 x 20 cm)
bakpapier