Koffiebrownies met espressoroom
bewaar
bewaar

Koffiebrownies met espressoroom

Deze brownies met Perla Superiore Espresso Forte zijn ideaal voor bij een koffiemomentje!

20 min. bereiden / 45 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de espressokoffie en laat iets afkoelen. Hak ondertussen de chocolade grof. Smelt samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem zodra het een homogeen mengsel is van het vuur en laat iets afkoelen.

Klop ondertussen in ca. 5 min. de eieren met de suiker dik, wit en luchtig met de handmixer of in de keukenmachine. Spatel de gesmolten chocolade, 100 ml van de espresso en de mokkaboontjes door het eimengsel. Spatel er het zout en de bloem door.

Bekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 45 min. in de oven. Maak ondertussen de espressoroom. Meng de vanillesuiker en de rest van de espresso door de crème fraîche. Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in stukken. Serveer met een flinke dot espressoroom en garneer met mokkaboontjes.

serveertipLeg nadat je het beslag in de bakvorm hebt geschept nog wat losse mokkaboontjes op het geheel voor een mooi eindresultaat.

Koffiebrownies met espressoroom

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koffiebrownies met espressoroom

Deze brownies met Perla Superiore Espresso Forte zijn ideaal voor bij een koffiemomentje!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig